Grad atletike, kako zovu Ćupriju zbog brojnih atletskih asova – Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića, Snežane Pajkić, trenera Aleksandra Petrovića koji su tu stasali i svetom pronosli slavu grada i zemlje, ove će godine dobiti atletsku dvoranu – treću u Srbiji.

 

Reč je o atletskom komplesu, stadionu sa atletskom dvoranom u kojoj će moći da se održavaju i evropska prvenstva, izjavio je novinarima, predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, ocenivši da je reč “o velikom projektu za Ćupriju i Srbiju”.

 

– Mi smo u prethodnom periodu uspeli da gradski stadion prebacimo na loklanu samouporavu i time smo stvorili uslov da možemo nešto da radimo –  rekao je Erić na konferenciji za medije:

 

– Radimo idejno rešenje za atletsku dvoranu, a gotov projekat imamo za glavni i pomoćni stadion, koji će zajedno činiti atletski kompleks i zvaće se Aleksandar Petrović.

 

Posle atletskog Evropskog prvenatva u “Areni” koje će biti održano u martu staza koje će tamo biti montirana biće postavljena u Ćupriji, dodao je Erić.

 

– Sa izgradnjom ćemo krenuti ove godine.

 

I predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jerosimović je nedavno u izjavi za medije naveo da će nova dvorana u Ćupriji, “biti treća u Srbiji, dok Novi Sad ima poludvoranu”.

 

Izvor:(Telegraf.rs/Tanjug)

Published in Ćuprija

Fudbalski klub Jagodina saopštio je da je poslednjeg dana prelaznog roka angažovao trojicu igrača.

 

U jagodinskog prvoligaša dovedeni su 22-godišnji Tamirlan Kuzubajev iz Kirgistana, napadač Lazar Sajčić i krilo Stefan Čolović.

 

Reprezentativac Kirgistana Kuzubajev, koji igra na poziciji štopera, trebalo je da potpiše ugovor s Novim Pazarom, međutim, u poslednji čas se odlučio da dođe u Jagodinu.

 

Tamirlan je nastupao u prvoj ligi Litvanije za Šijauljaj i Granitas.

 

Sajčić (19) je doveden iz beogradskog Sinđelića, a prethodno je prošao omladinsku školu Partizana u generaciji sa Andrijom Živkovićem. U sezoni 2014/15 Sajčić je u Srpskoj ligi Beograd, igrajući za Teleoptik bio prvi strelac.

 

S druge strane, Čolović je takođe igrao u mlađim selekcijama Partizana, dok je u poslednjoj sezoni nastupao za Slobodu iz Tuzle i Drinu iz Zvornika.

 

Autor: Beta

Published in Jagodina

Četrnaestoplasirani tim domaćeg šampionata, Jagodina, u nedelju je odigrala prijateljski meč protiv Kotokoa u Gani.

 

Cela estrada, politički milje i kralj Gane, prisustvovali su meču koji je odigrao Kotoko u Kumasiju protiv našeg predstavnika, Jagodine.

 

Poznati fudbalski klub iz Gane je proslavljao 80. rođendan, a prvi put u svojoj istoriji su odigrali jednu međunarodnu prijateljsku utakmicu na afričkom kontinentu i to baš protiv našeg predstavnika.

 

Rezultat nije bio u prvom planu, a Kotoko je pobedio sa 5:0 (3:0).

 

Strelci za domaćina bili su Njame, Frimpong, Donkor (2) i Dauda Mohamed. Domaćin je ovu pobedu prokomentarisao i na svom tviter profilu kao "veličanstvenu".

 

Domaći su postigli 5 golova do 61. minuta, a onda su usporili tempo do samog kraja utakmice.

 

Najavili su iz redova domaćih da će utakmici prisustvovati preko 40 hiljada gledalaca, ali izgleda da to nije bio slučaj sudeći po fotografijama sa ovog meča.

  •                                                                                                                                                                                                                                                             IZVOR: SPORTSKE.NET

 
Published in Jagodina
Strana 1 od 16

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi