Ljubica Maculović iz Paraćina, koja je preživela tešku saobraćajnu nesreću kod Vrčina: Moj unuk je, srećom, samo povredio nogu. Umesto da smo u Austriji, sahranjujem muža.

 

PALA sam u nesvest kad je udarilo, ne znam šta se događalo, osim da sam ostala bez mog starog! Da je sreće, sad bismo bili u Austriji, moj sin i snaja na poslu, a unuci da uče zanat. Ovako, žalosni, čekamo da donesu starog, da ga sahranimo. A onda da se vraćamo za Austriju.

 

Ovako, za “Novosti”, slomljenim glasom, priča Ljubica Maculović, supruga Milana Maculovića (69), koji je u nedelju ujutru u 5.15 tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Niš - Beograd, kod Vrčina. Teška tragedija zadesila je ovu vrednu porodicu iz Trešnjevice, podjuhorskog sela kod Paraćina. Sa Ljubicom smo uspeli samo kratko da popričamo, dok su komšije i rodbina sedeli u porodičnom dvorištu, okupljeni da ih podrže u ovom, za njih, najtežem trenutku.

 

- Imam sina, snaju i četiri unučeta. U kolima smo, osim mog Milana, bili mlađi unuk i ja. Sedela sam pozadi, i od siline prvog udarca pala sam u nesvest, ne znam šta se tačno dogodilo - neutešno priča Ljubica. - Moj unuk Milan, koji nosi ime po dedi, sedeo je napred i, srećom, samo mu je noga malo povređena, a meni glava.

 

Kako saznajemo, Maculovići su već 27 godina na privremenom radu u Maunthofenu u Austriji. Ljubica i Milan tamo su stekli penziju, mlađi rade, a i unuci su već počeli da se kuće. Jedan od njih se nedavno oženio. Sin i snaja su sa ostatkom porodice takođe krenuli tog jutra za Austriju drugim vozilom. Ali su oni imali neki posao, i već su bili daleko odmakli u putu kad se dogodio lančani sudar u kome je na tragičan način stradala glava kuće.

 

U podjuhorskom selu Trešnjevica živi veliki broj romskih porodica, od kojih su mnoge na privremenom radu u inostranstvu.

 

* Cela Trešnjevica došla je juče u kuću Maculovića da im izjavi saučešće

 

- Takva je i vredna porodica Maculović. Tamo su najstariji stekli penziju, a sin je kupio i kuću u Austriji. Unuci već slabije govore srpski jezik, ali svi dolaze u selo, održavaju i sređuju lepo domaćinstvo i ne propuštaju da bar petnaestak dana provedu svake godine u Srbiji - priča jedan žitelj ovog sela, koji je krenuo da im izjavi saučešće.

 

TRAGIČAN SPLET OKOLNOSTI

 

U TREŠNjEVICI su svi šokirani načinom na koji je njihov sugrađanin, neverovatnim spletom okolnosti, poginuo.

 

- Prosto je zaprepašćujuće da mu nije ništa falilo kada je svojim “mercedesom” udario u kombi ispred sebe, a pregazio ga je njegov auto kad je na njega naleteo “audi”. I u ovom lančanom sudaru svi su prošli s lakšim povredama, samo je on poginuo - komentarisali su meštani.

 

Izvor: Večernje novosti

Published in Paraćin

P.V. (36) iz Potočca kod Paraćina poginuo je danas u lovu u podnožju planine Juhor, potvrđeno je u Višem tužilaštvu u Jagodini.

 

Pretpostavlja se da je kobni hitac ispalio V.B. (45) iz istog sela, kome je određeno policijsko zadržavanje.

 

Kako nezvanično saznajemo, njih dvojica su lovili divlje svinje, V.B. je ispalio iz krabina hitac koji je P.V. pogodio u grudi.

 

Od zadobijenih povreda P.V. je preminuo na licu mesta.

 

Izvor: Alo.rs

Published in Paraćin

Šesnaestogodišnji dečak J.L. iz Jagodine preminuo je posledica strujnog udara sinoć oko 23 sata na međunarodnoj pruzi nekoliko stotina metara od centra tog grada na lokaciji ,,stari Juhor“ u ulici Jovanče Micića, kada se popeo na napušteni vagon i uhvatio za žicu pod naponom. Ovo je treći takav slučaj za u proteklih nekoliko godina da se mladići penju na stare vagone i ginu od električnog napona.

 

-On je sa drugarom došao do napuštenih vagona. Popeo se i pored upozorenje drugara da to ne radi. Prema priči njegovog druga, ispravio se i uhvatio za žicu, tada je nešto puklo i dečak se pretvorio u živu buktinju. Vatrogasci, koji su kasnije došli nisu mogli da ga ugase, pričaju očevidci.

 

Drug nesrećnog dečaka je otrčao do hitne pomoći, ali spasa nije bilo. Šesnaestogodišnjak je preminuo u trenutku udara.

 

-Ovde se često događaju nesreće na pružnom prelazu, ali i na vagonima. Nije mi jasno zašto ih ne pomere,stoje ovde tri decenije. Ovo je treća smrt mladića na vagonima. Ne treba da se uhvate za žicu, dovoljno je da se isprave i da poginu, jer je napon visok i zahvata sve u prečniku od 2 metra, kaže čuvar pružnog prelaza.

 

Stanari obližnjih kuća zahtevali su ukljanjanje vagona, ali niko nije reagovao.

 

-Nešto je svitnulo i čuo sam da je puklo od 23.30, podmukao zvuk. Znao sam se opet neko popeo na vagon i da se dogodila nesreća. Drug poginulog dečaka nam je pričao da su došli iz grada do napuštenih vagona, da ga je odgovarao od ideje da se popne, ali nije vredelo. Pokušao je da ugasi prijatelja, ali nije uspeo. Njegov otac ga je pred nama pitao zašto je došao do vagona, šta su tu tražili, kada je rekao da ide u grad. Dečak nije imao odgovor, pričaju stanari obližnjih kuća.

 

Inače, tak deo grada važi za ,,crnu tačku“, jer, pored napuštenih vagona, tu su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom zbog veoma ferkfentngo pružnog prelaza.

 

Izvor: Central media

Published in Jagodina
Strana 1 od 15

Pogedajte srodne vesti >>>

uzivofilmovi